~my fOlLowers~

Friday, July 8, 2011

part 2....tadaaaaaaaaaa...

salam..1 Malaysia..

*ewahhh2....da selalu sgt GB aku menyebutnye

...aku pun try r dalam BLOG aku niekan....kan..HARUSSSS

mesti de yang tertanye2..man

e plak part 1..tetibe je de part 2 kn..kn...

kalau rase nak paham cite aku nie sila bace part 1 nie dulu ea...sure kOrang2 wahai reader sekalian alam pasti akan paham ceritera aku..

cOntinue cite sal adiah birthday tak abis2 lagi, padahal da masuk bulan 7 dah nie...

kalau2 kOrang nak tau r kan..lately nie aku diserang penyakit keMALASan mau hupdate blOg doowwhh..adOOii...jangan pasnie keMALASan mau study udah le...


aku kan de cite dapat fresh flOwer..partner ngan taaaaaaadaaaaaaaaaaaaa.......


daaaaaaaaaaaaa.......fressshhh flOwer nie dtg pakej ngan teddy bear..

kaler pink lagi tau..jangan tak tau @ wat2 tak tau...nie my fav kaler.

sampai skang de lagi teddy bear nie tau...tiap2 arie die dOK tepi aku..cam teman aku tdO plakk gayenye..hOhO=P

sila jangan KEJELESAN...

nak, beli sendiri..

nie adiah frOm my BFF..anis atifah n her family....

*thanx ea sume..papa, mama, wae, waji...ANIS ATIFAH

kOrang2 mesti t'tanye2kan, mende yang die bagi..kaen pasang.

sangat cantik..kaler biru tua..lupe nk snap r..*sOry tipah




nie plakkkk...kOrang mesti tau mende....
chOc...ditempah oleh ALIFF FAISAL..
tempah plak kat my BFF, anis atifah...=P

pe tulis kt dalam, taklehh nk snap @ interframekan dalam blOg nie ye kengkawan sekalian..nanti de spekulasi macam2 plakkkk..hOhO..bajet hOOtkan..*cm kO plakkk tipah, tapi yang sure tak seHOT kO..hahaah...


oppppsss...aliff bagi skali ngan adiah kaen pasang jugakk.
tersangat cantik...kObinasi warna merah n oren.
kaen batik, de diamONd2 sikit..tapi diamOnd nie xde r harga sampai ribu riban.kalau bagi yang de diamONg ribu riban..aku takut nak wat baju..tak nak aku pakai..kang de yang nak merOmpak plakkan..kan...jangan cari pasal....



nie aku dapat chOc lg...frOm my ex-ketua unit kt bsn dlu
die order kt BFF aku jugakkk*kaya r kO tipahh ea, sume order chOc kt kO..=P
dari die, tapi tulisan dalam kad 2, tulisan tipah ye kengkawan sekian alam..
ini kerna die order kt jerteh, tuan yang order plakk dOk kt penang...=))
butttt itsssss ok...=)




chOc nye begini.....cantikkan..
pink + biru turquoise


tapikan..kOrang2 perasan x, chOc nie cam cacat sikit..nape de kOsOng kt ujung 2..
pk punye pk + kira punye kira = 24 biji chOc - 24 taun umO aku bebbb.
xterpk plakk akkk de org nk tempah chOc bagi cukup2 umO aku jekan...

*katahati: "im ur cOoler"
*katahatilagi:jangan nk kONtrOversi ea...=)

Thursday, June 23, 2011

dalam itah *hati

salam..

maaf ya..mungkin penulisan mlm nie agk b'baur kesedihan..ini betul2 luahan atie..sgt sedey malam nie.aku xde mOod pun nk tulis..tapi, aku perlu tulis untuk luahkan pe yang aku rase.de org penah cakap kat aku.."update r blOg....awak update, cm kte ngah b'cakap.."erkk..mayb de yang ngah bace blOg aku nie..ye....aku sangat perlu luahkn...cakapkan...cam skang, aku ngah bercakap ngan sume..maybe aku kenal.maybe tak kenal...

dalam hati
sume orang takkan rase pe yang diri kite rase.kalau jmpe mmbr2, bile cite prOb ke hape ke...dieOrg mesti cakap..aku paham.TIPU r..dieOrang takkan paham, cOz dieOrang x dOk kat tempat kite nie.cam tue r jgak ngan aku, aku pun takkan paham pe orang len rase..hanya sekadar m'jadi seOrg pendgr & penasihat..maybe..hOpefully nasihat yang sgt berguna..

dalam hati
kalau de pape yang terbuku dalam hati, kite kene luahkan..*for me ya.kalau kite tak luahkan, camne org nk tau pe yang kite rasekn..kn...but..kalau nk luahkan @ hamburkan, make it nicely ya..plizz...jangan nk melenting tak tentu hala..*cOz aku xsuke org marah2 nie..

dalam atie
1 bnda yang mOstly jadi kt hati kite nie...gangguan emOsi.
admire kt orang + jatuh cinta + putus cinta = hati sakit + sakit jiwa.
*jgn smpi sakit jiwa ye kengkwn..bahaya

dalam hati
cuba kOrang2 ckp kt aku.sape yang leh bace hati mmbr2 @ bf @ gf @ parents @ ckgu ckgi @ lect2 kOrang.kalau de, meh cnie..emel terus cOz nk m'gunakan khidmat org 2...hOhO=P

dalam hati
dalam hati
dalam hati
dalam hati


*katahati: nie btul2 luahan
*katahatilagi: im juz whO i am
*katahatilagidanlagi: take it @ leave it....

Monday, June 20, 2011

~~lalalalallalaa~~


Salam....
rase cam tersannnnnnnnggggggggggattttttt lame tak hupdate blOg nie.
da bersawang2 bagai da..nasib bek tak nampak sawang2 yang menggelikan 2 kan reader2 sekalian alam...

aku x wish birthday kt diri sndri pun....
actually birthday cik empunya blOg nie da lepas r.....
las week....10 JUN...tettttt..*taun xleh gtau...
trase tua disitu ye kengkwn...
its juz the number....=P


kOrang2.....
nampak x pict flOwer kt atas nie.........
fresh flOwer tau=))*agak riak kt situ dpt fresh flOwer kn..kn...
kOrang pnah dpt..xpnahkn..kn..sO..jgn nk menJELES kat cik empunya blOg.
actually............tersgt suprise time dpt flOwer nie..dpt skali ngan *tettttt...hahahah....
kOrang nk tau cite cmne leh smpi kt tgn flOwer nie x....
mehhh cnie nk cite...

10 JUN 2011, JUMAAT
aku g giant ngan offcemte aku..k'naza.break awal..da atenye arie jmaat...12.15 da blahhh nunnn ke giant.ngah jln2...tetbe de org cOl..mamat mne ntah..nO xsave..*aku nie jnis nO xknal, mlas benO nk pick up...tpi disbbkn mOOd aku yang agk bek arie 2 sempena birthday aku..aku pun pickup...

mamat delivery : cik ernie de kt mne?sy kt dpn garaj sek...nk antar brg..
cik tuan blOg : ehhh...sy xorder brg pape pun...sy kt umah nie...*klentOng nk lari...haha
mamat delivery : de org delivery fresh flOwer tuk cik.umah cik ernie kt mne?sy antr g umah..
cik tuan blOg : hmm...sy kt giant KD nie...leh ke antar ke cnie..*da kantOi tipu=P
mamat delivery: lehh....jpg da smpi sne, sy cOl...

muke time dpt bnga 2...cm org merOyan jap...xpnah2 org delivery fresh flOwer kt ak.pnye eksited..aku bwak flOwer 2 tawaf 1 giant...dOk dlm aircOnd bebbb..giler eksitedkn..kn...
smpi blik aku dOK tersenyum lg....smbil jln2 dln giant 2..aku asyik dOk ckp kt k'naza..

"sy dpt bnga..awk dpt?xkn...sy je dpt..."
"tue bnga sy...."
"arie nie birthday sy.."

k'naza da stress melayan perangai aku....hahaha

klau kOrang nk tau dpt skali ngan pe...nnt r cOnt ea..skali ngan present2 len aku cite..hahaha=P
cam dapat banyak sangat adiahkn..kn...dpt r jgak 2 3....
yg xdpt...CANDLE LITE DINNER je....hahah=P
mendemand ye kengkawan...
pas kawen r kOOttt bru dpt...=P

*katahati: menulis smbil kpala kerut2..thn skit kpala..=P
*katahatilagi: igt nk tlis ckit je...t'pjg plakk..cm esei...=P
*katahatilagidanlagi: bile nk stat wat esaimen yg b'lambak 2.....adoiii=P

Monday, May 30, 2011

'cOOLer'

salam...
salam 1 MALAYSIA....

juz nk annOunce....

^im ur "cOOler"^


*katahati: yang paham je akan paham
*katahatilagi: yang xpaham, wat2 paham ea..=P

Tuesday, May 17, 2011

????






SAYA
SEDIH
SANGAT.
SAYA
NAK
BALIK
KULIM.
BOLEH
TAK
TUKARKAN
SAYA
BALIK
KULIM.



*katahati: ini betul2 dari atie..
*katahatilagi: rindu kt mak...

Thursday, May 12, 2011

ANDAINYA LELAKI TAHU.......

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.


Andainya lelaki tahu.....

Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.


Andainya lelaki tahu.....

Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.


Andainya lelaki tahu.....

Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.


Andainya lelaki tahu......

Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.


Andai lelaki tahu......

Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.


Andai lelaki tahu.....

Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.


Andai lelaki tahu.....
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.


Andai lelaki tahu......

Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.


Andai lelaki tahu......

Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.


Andai lelaki tahu......

Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.


Andai lelaki tahu....

Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.


Andai lelaki tahu.......

Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.


Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda..........




*katahati: hargailah seorg prmpuan yg bkal m'jd isteri anda whai lelaki

*katahatilagi: perempuan mmg suke m'rajukkn..=P

Monday, May 9, 2011

keSAKITan


SAYA.SEDANG .TERSGT2.SAKIT.ATI.SAKIT.JIWA.


im juz nOting 2 u..but SOMETHING 2 myself............sO plizzzzzzzzzzz get OUT.


katahati:sdg menulis dlm keMARAHan yg t'amat..
katahatilagi:next time..len kali..nnt...2nggu dulu...[i hate dis2 wOrds]

Thursday, April 28, 2011

^rahsia bahasa tubuh lelaki^

salam...
nie aku terbace dalam facebOOk, lalu terus aku blOgkan ia...
ngeeee2....

(1) MEMANDANG MATA..
  • Ini adalah sifat lelaki yang yaking dan berani berterus-terang,
  • Dia sentiasa memberi perhatian, berusaha menjaga hati semua pihak, tidak kira sama ada rapat atau tidak hubungannya dengan individu tersebut....

betul keee?????huhuhu...
awk..awk...betul ke takk?huhuhuhu...


(2) MERENUNG
  • Oppppssssss....berhati-hai ya.Lelaki jenis ini terlalu mengharapkan pertolongan dari individu disekelilingnya.
  • Sebolehnya dia mahu dirinya "ditawarkan" dengan cinta, persahabatan dan kerjaya kerana tak mahu sibuk mencarinya.....

erkkkk...camtu plakk ea...
oleh itu kengkawan, jauhilah lelaki yang slalu merunung kamu2...huhu=P





katahati: cam betul je...=P
katahatilagi: cam salah je...huhu=P

Tuesday, April 26, 2011

TAKDIR CINTA

by ROSSA


ku tutup mataku
dari semua pandanganku
bila melihat matamu
kuyakin ada cinta ketulusan hati

yang mengalir lembut
penguasa alam
tolonglah pegangi aku
biar ku tak jatuh

pada sumur dosa yang terkutuk
dan menyesatkan cintaku
andaikan ku bisa
lebih adil pada cinta kau dan dia

aku bukan nabi yang bisa sempurna
ku tak luput dari dosa
biarlah ku hidup seperti ini
takdir cinta harus begini

ada kau dan dia bukan ku yang mau
oh tuhan tuntunlah hatiku


katahati:renung2kn...

Thursday, April 21, 2011

JEPUN...oh...JEPUN....=))


salam..

salam 1 MALAYSIA....ecececece...

hye reader2 sekalian alam...
dah lame rase tak update blOgkan..kan....kan...
sesape yang tiap-tiap arie bukak blOg aku, mesti keBOSANan tahap gaban tunggu post2 terbaru aku..[bajet ramai sangat yang bace blOg akukn]...hehe=P
kali nie title aku punye pOst agak kedebaBOM sikit..hehe..almaklum r im gOt sOuvenir frOm there...banyak gakk r dapat...phhewwwwwwwwiiiiiitttttttttt....[jangan de sape-sape yang menjeleskan diri kat aku ea]

kOrang-kOrang mesti nak tau aku dapat sOuvenir pe...
taknak tau pun takpe...aku nk gtau jugakk...
ciap ngan pict2 skali aku nk tunjuk kt kOrang-kOrang...


nie pOskad ye wahai reader sekalian....de pict2 views of OSAKA....sangat-sangat cantik viewnye.aku tak amek sume.aku bagi kat hOusemate aku sOrang satu..pilih sendiri.bek tak atie aku..org bagi sOuvenir kat aku, aku bagi kat orang len...hehe..=P
tapikannnn..aku da gtau nk bagi kt hOusemate aku sOrang satu..


nie palingggggggg + sangattttttt suke...
poskad jugak tapi len dari yang len ye kkengkawan..
pOskad 3D

kOrang-kOrang penah dapat...tak kannn...
tapi aku da dapat..=))
agak bangga disitu ye...

nie setem jepun ye reader sekalian..
hanya untuk simpanan...takkan digunakan...
sekian.HARAPMAKLUM..
jangan nak mintak2 kt aku ea....

nie segala jenis keychain..leh gune tuk keychain kunci + pendrive + nset..
kiranye macam-macam bOleh..
pelapik gelas pun dapat gak..
macam-macam dapat...=))

nie beg serbaguna...guna bila perlu..hehe..
time2 shOpping harus dibuka beg yang kecik nie..supaya jadi beg yang besar..
nak isi barang-barang yang dishOppingkan nanti..hahahahahhaha=P
nie cam menggalakkan aktiviti shOpping aku jekann..kannn=P

Align Center


aku sangat terharu + hepy..dapat shirt HARD ROCK CAFE nie..frOm FUKUOKA...
tai saiznye L..aku punye saiz kalau shirt nie, aku pkai saiz S je..
kalau de XS, nak yang XS...
sedey bebbb...cam takleh pakai je...bahu jatuh..adehhh..
macam temOOkkk je bila pakai..
sOOOOOOOO, nampak gayenye...
aku wat hiasan r baju nie...
seeeeeddddddddeyyyyyyyyyy...
tak pakai-pakai lagi...

last...
thanx sangat-sangat cOz ingat saye, even kite dah tak keje skali..
tapi penah keje skalikan..hehe=)
thanx tuk sOuvenir-sOuvenir di atas ye...=))
de yang saye tak publishkan..huhu...
biarlah rahsia ea yang tue eaaaa.......=P

*SILA JANGAN TANYA SAPE YANG BAGI SOUVENIR2 NIE EA....


katahati: sedey tak dapat pakai..
katahatilagi:ingat jugak kat saye ea...=))cam xcaye...
katahatilagidanlagi:thanx sesgt 4 da sOuvenir....



Wednesday, April 13, 2011

DARI HATI



Oh Tuhan
Tolonglah diriku
Aku sungguh menginginkan dia
Tuk mencintaiku
Dan mendampingiku
Di dalam hidupku ini

Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang tlah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hatinya

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku slalu cinta padamu

Aku tlah menyesalinya

Oh Tuhan
Bukalah hatinya
Untuk melupakan kesalahanku
Yang tlah menjadi duri
Di dalam hatinya
Dan melukai hatinya

Tolonglah
Dekat aku
Yang melukaimu
Aku ingin
Engkau tahu
Aku slalu cinta padamu


p/s: seorang perempuan itu sangat lembut hatinya..tapi bilamana dia dilukai..nahhh..rasakanlah kamu..wahai lelaki...


katahati: pe nie layan perasaan plak?
katahatilagi: adooiii......!!!

Monday, April 11, 2011

....MUNCULlaaaaaaaAAAA....

salam...
tetiba rase tersangat r lame aku tak men[h]update blOg nie.dah bersawang-sawang bagai dah aku rase...huhhh...membzkan diri ngan aktiviti...hehe...aktiviti pe ea..shhhh..biarlah rahsia...

pe cer nie..cube cer sikit...
MUNCULlaaaa...

1. 1st thing yang aku harapkan de orang akan munculkan nanti...gadget frOm APPLE..huhu...
gadget yang aku teringin sesangat2 of coz IPAD 2...tapi kat malaysia tak sampai lagi ye reader sekalian alam IPAD 2 nie..huhu....kt us je yang dah de..huhhh..
sOOOO...tunggu r datang malaysia, baru de org lehh bagi kat akukan..kan..kan..

nie ipad 2 yang aku harapkan akan muncul...huhu...white kaler ye.
bertambah cOmey bakal ipad 2 nie klau dicOverkan ngan cover pad warna pink 2..hOhO..=P
kOrang2, cOver nie leh wat stand..bagi ipad nie dOk cm laptOp..
dahsyat tak aku punye survey...sampai cOver pun aku cari apple punye brand..
takklehh tahan dOOww....

2. 2nd thing frOm apple yang aku agak-agak teringin...tentu2 r IPHONE 4....hOhO..tapi klau tak dapat..takpe kOOwwwttt..tapikan..kan..kan..kalau r de orang nak munculkan..kan jugakk pun xpe....hehe=P


iphOne 4 nie pun kalau leh nk white kaler jugakk...hehehe..
harus mendemandkan.....

3. 3rd thing yang aku nak de orang munculkan....nak barang2 frOm FOSSIL..
barang2 yang aku nak.....cewwaahhh..cam de orang nak muncullkannn..kan..jekan....huhu..


ZB4505P ZB4500P
cam same..tapi tak same tau...
antara slingbag yang aku minat..
kaler2 die sume ala2 vintage..sesuai sangat kalau pakai ngan jeans..

ZB4508P ZB4524P
nie antara yang aku minat gakk..huhu...2 in 1 bag ok...
sangat senang kalau de yang besar2 gedabak cam gini...=))

ZB4585P
nie minat gakkk..MUNCULLLlllaaaaa..hehe=P


SL2670P SL2670P SL2670P
same designnye kengkawan...kaler maler die je laen-laen...kalau nk MUNCULkan sume skali pun lehh jgakkk....=P

SL2671P SL2790P SL9997P
yang nie pun minat jugakkk..adOOiii...sume minat..
camne nie....MUNCULllaaaaa....huhu=)


setakat arie, waktu, jam, saat nie...3 mende 2 je kOwwtt..yang aku arapkan de orang MUNCULLkkaan..kann...
TAPI....
de ke orang yang nk MUNCULKANN..kan..tuk aku yang tak seberapa nie..
jawabnye, aku sendiri r yang akan MUNCULLKKAAANNN...
insya'Allah..kalau de rzeki, tak ke mane...
yang penting, cukup makan pakai..udah le...
senang cite...BERSYUKUR lah dengan pe yang ade..
petikan dari kate2 akak kepada cik punye blOg...

katahati: kalau r de orang MUNCULkn..sangat suke + hepy..
katahatilagi: nak munculkan sendiri r time dpt gaji bln 6 nie..hehe=P
katahatilagidanlagi: oppsss...kene simpan, wat duet yuran cOnt degr...=))lgi bgusssKAN..

Friday, April 8, 2011

JUSTIN BIEBER in KL

salam...
waalllllllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......